Ik kan niet meer inloggen op mijn website. Wat moet ik doen?

Probeer je wachtwoord te herstellen via je mailadres. Lukt dat niet, wis dan het geheugen van je webbrowser.

Stuur mij dan een bericht via het formulier op je dashboard. Ik heb een screenshot nodig met de volgende elementen: Het volledige browservenster. (inclusief adresbalk). Meestal zit de relevante foutmelding al in die screenshot, Kom je ergens onderweg nog foutmeldingen tegen, copy/paste deze dan in je bericht.

Hoe maak ik een screenshot in Windows?
Hoe maak ik een screenshot op een Mac?
Stuur mij ook een lijst met alle stappen die leiden tot het probleem.

Ik hoor dat nieuwsbrieven in spamfolders van ontvangers terechtkomen. Wat kan ik doen?

Er zijn een aantal technische instellingen om te signaleren aan emailproviders dat ze safe zijn. Buiten die configuraties echter zijn er nog veel factoren die buiten jouw controle liggen. Dat een percentage naar je spam-folder gaat is een realiteit voor de allerbeste beheerders van nieuwsbrieven. Op het einde van de rit is het belangrijkste

Help ik wil geen cliché’s op mijn website. Ik heb liever speciale elementen in mijn copy en design.

Daar raak je iets aan. Ik krijg vaak ideeën voorgeschoteld waarvan wordt uitgegaan dat mensen hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld net omdat het niet meteen duidelijk is wat er staat. Dit is nefast voor jouw resultaten. Dat is omdat mensen onbewust op het internet gaan om emotioneel geprikkeld te worden, en de dingen waar onze muispijlen automatisch naartoe gaan zijn dingen die op een heel expliciete manier communiceren: ‘hiervan wordt je leven beter’.

Kan je mij helpen met zoekresultaten?

Ik kan je helpen met een aantal technische zaken die een kans verhogen op hoog scoren in Google en consorten. Maar als je echt trefwoorden wil beconcurreren ga je beroep moeten doen op SEO specialisten.

Hoe je scoort hangt ook af welke trefwoorden precies. Stel dat je een kapperszaak hebt en je verzint een term voor je dienst a la ik zeg maar wat ‘haartooitovenaar’, dan zal het niet veel moeite kosten om op 1 te staan voor die zoekterm. Maar dat is ook omdat geen kat die zoekterm invoert.

Sowieso is de eerste stap: heldere taal op je website en nadenken welke kernwoorden logisch zijn om te gebruiken in je teksten. En daarmee bedoel ik van welke zoektermen lijkt het je logisch dat mensen deze vaak invoeren op Google om een website als die van jou tegen te komen.

Ik hoor dat Wix en Squarespace zo gemakkelijk zijn. Terwijl WordPress moeilijker.

Strikt genomen klopt dat. Het zit hem allemaal in wat je nodig hebt. Als je een klein budget hebt maar je wil een goed ogende website en je kan je neerleggen bij het design dat je wordt gegeven, is zo een builder als Wix of Squarespace een prima keuze. Van het moment dat je je eigen inbreng wil toevoegen worden de dingen snel frustrerend. Op dat moment is het het waard om te investeren in onafhankelijke WordPress site. Zo kan een WordPress het overbodig maken dat je voor vanalles en nog wat een apart platform nodig zal hebben. Denk aan nieuwsbrieven, podcasts, evenementen en inschrijvingen. Of de mogelijkheid om iets klein te verkopen zonder dat je een webshop moet transformeren, of net wel een webshop wil integreren in je bestaande site.